">

11 september lezing Herman Palm: Zo vierde Beverwijk Feest !

Beverwijk heeft in de eerste heft van de vorige eeuw een naam gevestigd als feeststad door de groots opgezette volksfeesten die bij verschillende gelegenheden werden georganiseerd.

In het kader van de Open Monumentendagen, die dit jaar het thema “plekken van plezier” hebben, past deze lezing-met-lichtbeelden dan ook meer dan goed. Het is een herhaling van de lezing die de spreker in het voorjaar al bij ons hield en we weten daarom dat die het bijwonen zeker waard  is.

 

Aan bod komen de jaarmarkten en kermissen, de landjuwelen van de Rederijkers, inhuldigingsfeesten, herdenkingsfeesten, fusiefeesten en bevrijdingsfeesten, die in Beverwijk soms wel een week duurden en bezoekers trokken vanuit de hele regio. Er werd niet op een dubbeltje gekeken en er werden complete festivalterreinen voor ingericht.

 

Herman Palm zal u er boeiend over vertellen en alles in verantwoord historisch perspectief plaatsen. Bovendien weet hij ons altijd weer te verrassen met prachtig historisch beeldmateriaal uit onze en zijn eigen collectie.

 

Aanvang 14:30 uur, zaal open vanaf 14:00. Toegang € 5,–, HGMK-leden gratis.