">

19 maart: ‘Rembrandt uit Leiden’ gaat niet door

Jan Broekhuizen, veelgevraagd meesterverteller, neemt het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland vanavond mee naar de Gouden Eeuw. Er was destijds een hoofdrol voor Amsterdam, maar ook Leiden, de geboortestad van Rembrandt van Rijn, beleefde een voorspoedige tijd.

Verknocht aan Amsterdam besloot Broekhuizen na zijn pensionering gids in Mokum te worden. Naar aanleiding van enkele grachtenwandelingen met collega-rondleiders, werd hem verzocht een presentatie te houden over burgemeesters van Amsterdam in de Gouden Eeuw. Dat bleek een succes. Daarna heeft hij andere onderwerpen opgepakt en omgezet naar lezingen, ondersteund met beeld en geluid.

 

 

Tijdens deze lezing laat Broekhuizen ons het leven van Rembrandt meebeleven. We maken kennis met Rembrandts ouders en enkele jeugdvrienden en we zien hem naar Amsterdam vertrekken, waar hij Saskia van Uylenburg ontmoet, de liefde van zijn leven. We horen over bewonderaars, leerlingen en opdrachtgevers. En vanzelfsprekend komen ook een aantal kunstwerken van de meester aan de orde.

 

In verband met de Corona-maatregelen gaat deze lezing helaas niet door