">

Foto- en filmavond

Op donderdag 11 oktober organiseert het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland weer een foto- en filmavond in het Huis van Geschiedenis aan het Westerhoutplein. Op het grote scherm worden de mooiste foto’s uit verschillende archieven getoond van historisch Beverwijk en Velsen-Noord.

 

 

Gebaseerd op de schitterende luchtfoto’s, die momenteel in Museum Kennemerland te zien zijn in het kader van 100 jaar Staal in de IJmond, word ingezoomd op heel veel verdwenen en nieuw verschenen details uit het naoorlogse straatbeeld. De bezoekers krijgen een overzicht te zien van de ontwikkeling van de woningbouw, die onder invloed van de groei van de Hoogovens steeds meer plaats in nam in het agrarische en ongerepte duinlandschap.

 

 

Het wordt weer een avondje genieten en samen herinneringen ophalen. Oude pandjes, verdwenen winkels, rustieke doorkijkjes, straten zonder parkeeroverlast; het komt allemaal voorbij en zal voor velen de jeugd en het verleden weer doen herleven.

 

 

De toegang voor leden van het HGMK is gratis; anderen betalen € 5,– entree. Maar voor iedereen geldt: kom op tijd want het aantal plaatsen is beperkt. Aanvang 20:00 uur, zaal open vanaf 19:30. Noorderwijkweg 2a, Beverwijk (achter het museum).